Uit de Kunst Zuidhorn

Vrijdag 3 november 2017:

Interview Frans Vuursteen Dagblad van het Noorden

 

BUITENDIJKS CONCERT SERIE: literair-filmisch-muziekproject

2 DECEMBER 2017:  LUTHERSE KERK GRONINGEN 20.00 uur.

Tickets € 15,00 te bestellen via Billetto Ticket verkoop

 U kunt ook reserveren via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uw ticket ligt dan klaar bij de balie.   

Of u belt met: 0594-507407. Spreek uw boodschap in en uw tickets liggen klaar bij de balie.

We hebben geen pin automaat, dus het zou fijn zijn als u cash wilt betalen aan de kassa.

 

PROGRAMMA BUITENDIJKS Lutherse Kerk Groningen 2 december 2017 20.00 uur

Gedichten Fezte Pijlman op muziek gezet door Frans Vuursteen met film van Marlies Bosch

1. WATER OP HET LAND              7.OP DE DIJK BIJ HOOGWATUM

2. GRIJZE ZONDAGMORGEN        8. BUITENDIJKS

3. NACHT                                  9. DRUPPEL

4. VOL                                    10. BLAUW

5. EEMS                                  11. HET HOGE LAND

6. VAN ZEE UIT                       12. ÉÉN SPRONGETJE

 

PAUZE

Tweede Symfonie van Ludwig van Beethoven, bewerkt door Frans Vuursteen voor Triptychon Trio

Op 23 september werden de drie kunstebanken onthuld

Drie kunstbanken van en voor de inwoners van Zuidhorn, een bijzondere toevoeging aan de drie pleinen!

Opnieuw deed de Stichting uit de Kunst Zuidhorn afgelopen zaterdag een beroep op de Wethouder Cultuur Henk Bakker. Dit keer om als eerste een van de drie historische kunstbanken op het plein Overtuinen te onthullen. En gelukkig deed hij dat graag, want zei hij: dit past bij onze doelstelling om Zuidhorn ‘mooier’ te maken. En mooier is het geworden! Ook werd een bank onthuld op de Dorpsvenne (door Gerdie Klaassen, voorzitter Uit de Kunst) en het Holtplein (door beeldhouwer Natasja Bennink).

 

Kunstroute Etalages Zuidhorn

Voorafgaande aan de opening van de Kunst Etalage Route werkten 16 kinderen aan een 'kussen om te kussen' project onder leiding van Marieke Keuken, die met de kinderen samen de Werkman techniek toepaste om hun favoriete winkel in beeld te brengen. Het werden veel snoep en snack winkels!!

De kussenslopen kunnen na afloop van de route thuis gewoon gebruikt worden. Nu hangen ze aan de voor- en achterkant van het voormalige Blokker pand. Ga er vooral langs om de kunstwerken te bekijken.

De Kunst-Etalageroute 2017 werd op zaterdag 16 september geopend door cultuurwethouder Henk Bakker.

De wethouder vertelde dat kunst leeft in de gemeente Zuidhorn, want hij had het nog nooit zo druk gehad met openingen. En dat zei hij met trots, want het betekent een dynamisch cultuurklimaat.

19 kunstenaars in 21 etalages in het centrum (en erbuiten) van Zuidhorn. De winkels worden er anders van en de kunst ook. De Stichting Uit de Kunst Zuidhorn blies vorig jaar een oud initiatief nieuw leven in en het werkt. Meer winkels doen mee en meer kunstenaars. Bij de opening liepen we samen met verschillende deelnemende kunstenaars de route en sommigen vertelden iets over hun werk. Met tenslotte een openingsdrankje bij de Dranken speciaal zaak!

 

Want wat gebeurt er eigenlijk als je kunst in de etalage van een winkel zet? Zaterdag zagen we dat het verschillende scenario’s oplevert. Soms werkt het als een vitrine in een museum, dan weer is het een illustratie tussen de artikelen, soms werkt de kunst als ondersteuning van de producten, of wordt de etalage erdoor ‘opgetild’ en komen de producten beter tot hun recht. Ook kan het beiden versterken omdat het een bijzondere eenheid vormt. Maak een wandeling of fiets langs de winkels en beoordeel zelf. Er hangen affiches met de route en de winkels en de namen van de kunstenaars en er liggen kaartjes. Van 16 september t/m 14 oktober.

 

 Toast bij Dranken Speciaalzaak v.d.Capelle

Brede school

Uitleg door Natasja Bennink op de Brede School

Drie instanties hebben het initiatief genomen om een visuele verbinding tot stand te rbengen tussen de drie pleinen in Zuidhorn: Overtuinen, de Dorpsvenne en het 't Holtplein: de Stichting Uit de Kunst, de Zakenkring Zuidhorn en de gemeente Zuidhorn. Samen kwamen zij tot het idee om drie banken te plaatsen op de drie pleinen. Er werd bij diverse instanties subsidie aangevraagd en er is intussen een start gemaakt met het project.

 

Bezoekers

Deze maand 261 | In totaal 42446