Uit de Kunst Zuidhorn

De winnaars van de loterij die verbonden was aan de Kunst etalage route Zuidhorn hebben onlangs hun prijzen in ontvangst genomen.Hun lot, waarop aangegeven kon worden van welke kunstenaar zij een werk van wilden,  werd eind oktober door notaris Smid getrokken.
De loten konden gedurende de maand waarin 30 kunstenaars hun werk in evenzoveel winkels exposeerden aangeschaft worden.

Wim Kregel, Rob Ottens en D. Feitsma waren de gelukkigen. De winnaars kozen respectievelijk voor werk van Anneke Hoes dat werd geëxposeerd bij Abutilon, van Fenneke Bonsema bij Bos Men & Women en van Matty de Vries bij Land Schoenmode.
Bij de kunstenaars thuis werden de werken overhandigd.

De kunstwerken kunnen dankzij een financiële bijdrage van Langewold Beheer en de gemeente Westerkwartier verloot worden. Dankzij de verkoop van loten door de deelnemende winkeliers kon er een derde werk met een waarde van € 350,- worden verloot.

De route wordt georganiseerd door » Stichting uit de Kunst  om kunst op deze wijze toegankelijker te maken voor een groot publiek.
 Wim KregelRob ottens BonsemaFeitsma matty

Werken van Anneke Hoes, Matty de Vries en Fenneke Bonsema

Woensdag 21 oktober kon er door notaris Smid te Zuidhorn maar liefst drie keer een winnaar worden getrokken bij de etalage route loterij.

Gedurende een maand exposeerden 30 kunstenaars hun werk in evenzoveel winkels.

De route wordt georganiseerd door de Stichting uit de Kunst om kunst op deze wijze toegankelijker te maken voor een groot publiek.

De loterij maakt het nóg aantrekkelijker om kunst te komen kijken in Zuidhorn tijdens het jaarlijkse evenement.

De route werd geopend door wethouder Westra op 20 september, trok de aandacht van Radio Noord en inspireerde kinderen tot het maken van kunst.

Langewold Beheer en de gemeente Westerkwartier staan beide garant voor een kunstwerk ter waarde van € 350,- en dankzij de verkoop van loten door de deelnemende winkeliers kon er een derde werk met een waarde van € 350,- worden verloot.

De winnaars kozen voor werk van Anneke Hoes dat werd geëxposeerd bij Abutilon, van Matty de Vries bij Land Schoenmode en van Fenneke Bonsema bij Bos Men & Women.

De winnaars en kunstenaars zijn op de hoogte gesteld.

» Lees een nieuwsartikel er over en bekijk de trekking op Welkom in Zuidhorn.nl

trekking 2020 notaristrekking 2020 bestuurlid margriet

Opening etalageroute Zuidhorn door wethouder Westra
Etalageroute-2020 (1)
Afgelopen zaterdag ging de etalageroute Zuidhorn officieel van start. Dit gebeurde voor wijnhandel Ghebels door het glas te heffen op Kunst en Cultuur. Beide zijn van grote invloed op geluk volgens wethouder Hielke Westra. Hij gaf het belang aan van kunst en cultuur in de samenleving, “het kunnen genieten van kunst kan zorgen voor een groter geluksgevoel”.

» Lees het hele artikel en bekijk de foto's op welkominzuidhorn.nl

etalageroute 2020 1 large

Maandag 21 september  interviewde Debbie voor het programma Karel op Noord, Marlies Bosch over de Kunst etalageroute in Zuidhorn

» beluister het door op de afbeelding te klikken.

rtvnoord debbie large

Artikel gepubliceert in De Streekkrant over de kunstroute

https://destreekkrant.nu/kunst-kijken-in-zuidhorn/

 

Bezoekers

Deze maand 2007 | totaal 78342