Uit de Kunst Zuidhorn

Zaterdagmiddag 17 september was de start van de Kunst in de etalage route Zuidhorn 2022. Rond 13.00 begon na een welkomstwoord van voorzitter Henk Bakker een gezelschap van ruim 20 personen een kunstwandeling vanuit het Cultureel Centrum Zuidhorn.

Op Welkominzuidhorn.nl/etalageroute is een verslag te lezen

De aftrap van de  Etalageroute 2022 is op Zaterdag 17 september bij het Cultureel Centrum Zuidhorn, aan de Jellemaweg. Om 13.00 start er een wandeling. Deelnemende kunstenaars zullen kort iets over hun werk vertellen.

Wethouder Bé Schollema zal  de openingshandeling rond 14.00 bij Ghebels Wijnen in de Nieuwstraat verrichten.

De gratis flyer is bij de winkeliers is te verkrijgen, daar zijn ook loten te koop om kans te maken op een kunstwerk.

Uitnodiging om te exposeren én gelijk kans te maken op een prijs
Ook dit jaar organiseert Stichting Uit de Kunst Zuidhorn, samen met Zakenkring Zuidhorn, weer de Kunstetalageroute.

In het centrum van het dorp wordt kunstenaars een podium geboden om zonder kosten te exposeren. Tevens hebben zij kans dat een werk van hen wordt aangekocht voor de aan de route verbonden verloting.

De Kunstetalageroute start zaterdag 17 september en duurt tot 15 oktober.

Opgeven kan via deze link

Vier weken kunst kijken
Het publiek kan vier weken lang letterlijk zonder drempels genieten van kunst. De afgelopen jaren is er ne grote variëteit aan deelnemende kunstenaars; zowel professioneel als beginnend. Bij de deelnemende winkeliers zal weer een handige routebeschrijving verkrijgbaar zijn. Ook zijn daar loten te koop.
Ook kun je bij de winkels loten kopen (een setje van drie voor € 5,-). Daarmee doe je mee aan de verloting van kunstwerken t.w.v. € 350 van een deelnemende kunstenaar naar keuze. Hopelijk wordt dit net zo’n groot succes als in 2021, toen de organisatie drie kunstwerken kon weggeven.

Als afsluiting van de kunst etalageroute Zuidhorn hebben drie winnaars uit handen van deelnemende kunstenaars een kunstwerk ontvangen.

 Aan de jaarlijkse route in Zuidhorn is een verloting verbonden waarmee een werk van een favoriete kunstenaar kan worden gewonnen. Voor slechts vijf euro kan men drie loten kopen.

 Mevrouw Kamstra is blij gemaakt met het door haar gekozen kunstwerk van Anneke Hoes: op weg naar Den Ham. José Koek kon bij Greetje Hoving een werk uitzoeken en Rolf Eikenhout ging bij Fenneke Bonsema op bezoek.

 Met de Etalageroute onderscheidt Zuidhorn zich van de andere kernen in de gemeente door Kunstenaars en winkeliers te verbinden. Het winkelend publiek komt hierdoor op een laagdrempelige manier in aanraking met Kunst.

Deelname is zeer gewild door kunstenaars uit de gehele regio.

Dit initiatief van Stichting uit De kunst wordt samen met Zakenkring Zuidhorn georganiseerd en wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Langewold beheer en de gemeente Westerkwartier.

Nieuw dit jaar was de deelname van leerlingen van het basisonderwijs. GBS De Brug viel op met hun werk en ontving mooie kunstboeken voor hun deelname. 

Weer drie winnaars!
Trekking etalageroute 2021
Ook dit jaar mag Stichting uit de Kunst maar liefst drie mensen blij maken met kunst. De gelukkigen deden mee aan de loterij die verbonden is aan de jaarlijkse Kunst in de etalage route in Zuidhorn.

Zowel in de winkels als op de Kom in Zuidhorn dag op 9 oktober bij een stand kon men loten aanschaffen voor slecht 5 euro. Drie daarvan werden getrokken op het kantoor van notaris Smid door kandidaat notaris Jan Miedema in aanwezigheid van bestuurslid Janet Meursing.

Prijzen
De winnaars ontvangen elk een bedrag van € 350,- om een kunstwerk aan te schaffen van een door hun gekozen deelnemende kunstenaar.

De geldbedragen worden aangeboden door hoofdsponsor Langewold beheer, de gemeente Westerkwartier en Stichting uit de Kunst.

De prijswinnaars en betreffende kunstenaars zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

 

Bezoekers

Deze maand 4714 | totaal 178628