Uit de Kunst Zuidhorn

Dit jaar van 19 september t/m 17 oktober

Het is inmiddels een traditie: ieder najaar organiseert de Stichting Uit de Kunst, in samenwerking met de Zakenkring Zuidhorn, een Kunst-in-de-etalage route in het centrum van het dorp. Dat is ook dit jaar het geval. Op 19 september wordt het startschot gegeven voor de route.

Een eerste inventarisatie van de deelnemende winkels is inmiddels gemaakt en de kunstenaars worden benaderd. Er is opvallend veel belangstelling van de winkeliers in het dorp, met hun deelname stellen zij hun etalage beschikbaar als podium voor de kunstenaars en onderscheiden zich daarmee tegelijkertijd van winkelcentra in andere dorpen. Zuidhorn heeft als enige dorp in de regio een etalageroute!

Podium in Coronatijd
Ook voor de kunstenaars die in deze tijd ook te lijden hebben gehad van sluitingen en uitvallen van evenementen is de route een welkom initiatief. “De etalageroute gaat hoe dan ook door” zegt voorzitter Henk Bakker. Mocht er in verband met Corona weer een (tijdelijke) lockdown komen dan kan de route immers gewoon gelopen worden.

Win een kunstwerk
Enige jaren geleden werd de verkoop van loten geïntroduceerd: het winkelend publiek kan drie loten kopen voor € 5,00. Daarmee kan een kunstwerk gewonnen ter waarde van € 350,00. Hoe meer loten er worden verkocht, hoe groter de kans om een kunstwerk te winnen. De loten zijn te koop bij deelnemende winkeliers. Vorig jaar werden werken van Margot Brekelmans, Anneke Hoes en Trijnie Wubbolt aangekocht door de stichting en aan de winnaars overhandigd.

De officiële opening is op 19 september, genodigden en belangstellenden maken lopen dan de route en sluiten deze af bij wijnhandel Ghebels in de Nieuwstraat. 

Bent u kunstenaar? Aanmelden kan via dit formulier Doe dit voor 15 juli 2020!

 

Bezoekers

Deze maand 923 | totaal 225726