Uit de Kunst Zuidhorn

Werk van deze onlangs overleden kunstenaar Jan Schoffelmeijer uit Loppersum (1965-2022) wordt tijdens de etalgeroute 2022 geexposeerd in Hoorcentrum Westerkwartier. Eigenares van het hoorcentrum, Wilgis Schoffelmeijer is de zuster van Jan . Zij hoopt dat Jan -mede door deze expositie in Zuidhorn- postuum meer erkenning en waardering krijgt voor zijn veelzijdige en eigenzinnige werk.

 

Jan Schoffelmeijer (1965-2022)  Van jongs af aan zijn tekenen en schilderen zijn favoriete bezigheden. Daarnaast hield hij ook van allerlei andere creatieve activiteiten, zoals hout- en metaalbewerking of boetseren. Om die redenen wilde Jan naar de kunstacademie om hier zijn beroep van te maken. In 1984 is hij naar de kunstacademie CABK in Kampen gegaan. De kunstacademie bleek echter niet aan zijn verwachting te voldoen. " ik had niet het idee er iets te leren en ik wilde mij niet beperken tot één richting".

Zodoende is Jan in 1988 begonnen als beeldend kunstenaar met ruimtelijk werk en schilderijen. Om in zijn levensonderhoud te voorzien is hij in de decorbouw gaan werken (1996-2004) waar hij allerlei vaardigheden opdeed; het interpreteren van de wensen van een opdrachtgever, het werken onder de druk van een deadline en het schilderen op groot formaat. Daarnaast heeft Jan in die periode nog allerlei andere vaardigheden ontwikkeld zoals het schilderen van portretten, graveren op glas, het ontwerpen van interieurs en meubilair. Met een natuurlijk gevoel voor vorm en kleur en ruimtelijk inzicht zag hij om zich heen allerlei mogelijkheden om iets moois te maken.


Er volgden geregeld exposities in galeries in heel Nederland en werk in opdracht voor verschillende gemeentes, bedrijven en vele particulieren.

Zijn motto: ver(f)fraai uw omgeving met kunst.

Ik maak grote kleurige abstracte schilderijen van acrylverf.
Verder maak ik keramiekbeelden en doe ik aan beeldhouwen.
Af en toe een cursus of workshop, maar ben verder gewoon amateur.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Rond mijn 60e ben ik begonnen met schilderen en van een hobby is het steeds meer een passie geworden.
In de loop van 20 jaar heb ik mezelf veel aangeleerd en heb ik lessen genomen bij Frans Hage, Anneke Hoes en meerdere andere schilders/kunstenaars.
Ik heb er altijd plezier in gehad om veel verschillende soorten schilderijen te maken en daar weer van te leren.

Ik heb net mijn eerste expositie (2022) gehad bij het Cultureel Centrum Zuidhorn

Met vriendelijke groet,
Elly van Beilen
14-11-1942
Julianalaan 1d
9801BL Zuidhorn
0594504976
0636445111

Ik ben Casper Knol, ik ben 20 jaar (2002) en ik ga naar het tweede jaar van Autonome Beeldende Kunst op Academie Minerva. In mijn werk ben ik nog heel zoekende naar een vast onderwerp en stijl, maar ik heb recentelijk een stap uit het volledig abstract expressionisme genomen richting wat meer herkenning. Ik wil nu vooral herkenbare emoties en scenario’s afbeelden in een expressionistische manier. Dit wil ik nu laten zien door een aantal van mijn meest recente schilderijen te laten zien.

Jozeph Israëlsstraat 97
9718 GH, Groningen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Bezoekers

Deze maand 460 | totaal 198130