Uit de Kunst Zuidhorn

Kunstroute Etalages Zuidhorn

Voorafgaande aan de opening van de Kunst Etalage Route werkten 16 kinderen aan een 'kussen om te kussen' project onder leiding van Marieke Keuken, die met de kinderen samen de Werkman techniek toepaste om hun favoriete winkel in beeld te brengen. Het werden veel snoep en snack winkels!!

De kussenslopen kunnen na afloop van de route thuis gewoon gebruikt worden. Nu hangen ze aan de voor- en achterkant van het voormalige Blokker pand. Ga er vooral langs om de kunstwerken te bekijken.

De Kunst-Etalageroute 2017 werd op zaterdag 16 september geopend door cultuurwethouder Henk Bakker.

De wethouder vertelde dat kunst leeft in de gemeente Zuidhorn, want hij had het nog nooit zo druk gehad met openingen. En dat zei hij met trots, want het betekent een dynamisch cultuurklimaat.

19 kunstenaars in 21 etalages in het centrum (en erbuiten) van Zuidhorn. De winkels worden er anders van en de kunst ook. De Stichting Uit de Kunst Zuidhorn blies vorig jaar een oud initiatief nieuw leven in en het werkt. Meer winkels doen mee en meer kunstenaars. Bij de opening liepen we samen met verschillende deelnemende kunstenaars de route en sommigen vertelden iets over hun werk. Met tenslotte een openingsdrankje bij de Dranken speciaal zaak!

 

Want wat gebeurt er eigenlijk als je kunst in de etalage van een winkel zet? Zaterdag zagen we dat het verschillende scenario’s oplevert. Soms werkt het als een vitrine in een museum, dan weer is het een illustratie tussen de artikelen, soms werkt de kunst als ondersteuning van de producten, of wordt de etalage erdoor ‘opgetild’ en komen de producten beter tot hun recht. Ook kan het beiden versterken omdat het een bijzondere eenheid vormt. Maak een wandeling of fiets langs de winkels en beoordeel zelf. Er hangen affiches met de route en de winkels en de namen van de kunstenaars en er liggen kaartjes. Van 16 september t/m 14 oktober.

 

 Toast bij Dranken Speciaalzaak v.d.Capelle

 

Bezoekers

Deze maand 3275 | totaal 186904