Uit de Kunst Zuidhorn

Op zaterdag 23 september om 15.00 uur: onthulling van het Community Art project ‘Heden en Verleden in Banken’. Dit project kwam tot stand door een initiatief van de Stichting Uit de Kunst, die het voorrecht had dat beeldhouwer Natasja Bennink dit project wilde begeleiden. We vonden voldoende fondsen om dit unieke project te sponsoren.

De reliëfs in boetseer was, die nu in brons gegoten hun weg hebben gevonden naar de drie banken die op de drie pleinen in Zuidhorn worden onthuld, zijn gemaakt door 12 tachtig-plus bewoners van het Zonnehuis en door 12 kinderen van alle basisscholen van Zuidhorn.

 Het proces had als gevolg dat er een band ontstond tussen ouderen en kinderen, die elkaar hielpen bij het bedenken van een onderwerp (dat iets te maken moest hebben met Zuidhorn). De drie banken gaan zelf een verbindende functie vervullen tussen de drie relatief ‘lege’ pleinen in Zuidhorn.

Op zaterdag 23 september om 15.00 uur zal wethouder Henk Bakker op de Overtuinen de eerste bank onthullen. Gerdie Klaassen onthult de tweede bank op de Dorpsvennen, en de kunstenaar Natasja Bennink doet dat met de derde bank voor Hotel restaurant ’t Holt.

 

Bezoekers

Deze maand 5870 | totaal 215411