Uit de Kunst Zuidhorn

De stichting ‘Uit de Kunst’ heeft een al lang geleden uitgevoerd en zeer succesvol initiatief nieuw leven ingeblazen: de Kunst-Etalage Route door Zuidhorn. Jaren geleden liepen de mensen in Zuidhorn langs de door kunstenaars ingerichte etalages en bezochten de kunstmarkt. Ook stonden er kunstwerken in de ruimtes van de winkels zelf. Het toenmalige actieve bestuur organiseerde dit evenement vele jaren lang met veel succes.De Stichting is sinds enkele jaren weer heel actief en heeft o.a. de Kunst te Gast route georganiseerd, en was nauw betrokken bij de onthulling van het indrukwekkende kunstwerk op het plein voor Blokker, aan de gemeente geschonken door Doede Cruiming.

1 trijnie wubbolt gewoongenieten 004

Trijnie Wubbolt

Samen met de Zakenkring van Zuidhorn heeft de Stichting Uit de Kunst als afsluiting van deze zomer kunstenaars uitgenodigd deel te nemen aan de etalage route. Een aantal reageerde enthousiast, waaronder bekende Zuidhornse kunstenaars zoals Margot Brekelmans en Sibrich Veenland, maar er zijn ook voor Zuidhorn totaal onbekende kunstenaars bij. Zo maken kunstenaars uit o.a. Appingedam (Gré Dijkstra), ’t Zandt (Wout van Mullem) en Siddeburen (Lydia Jonkman) deel uit van deze etalage route.

13 gre dijkstra mokum 

Gré Dijkstra

Op zaterdag 24 augustus wordt de route officieel geopend door de wethouder van cultuur van Zuidhorn, Henk Bakker. U bent van harte welkom om 11 uur bij Sporthuis Bergman, van waaruit een (kunst)wandeling zal plaatsvinden naar een aantal zaken die deelnemen. We besluiten de wandeling in de Overtuinen bij de Mitra. Daar zal de officiële opening plaatsvinden.

2 brekelmans

Margot Brekelmans

4 liesbeth Kok

Liesbeth Kok

 

Bezoekers

Deze maand 4 | totaal 154853