Uit de Kunst Zuidhorn

Zuidhorn, 12 juli 2016

Nationaal monument MH17

Ronald Westerhuis, ontwerper en uitvoerder van 'Cirkel' aan de Overtuinen in Zuidhorn, heeft de eer het nationale monument MH17 te mogen vervaardigen.

Kunstwerk 'Cirkel' is in 2014 door Cruiming Architectuur en Ontwikkeling geschonken aan de gemeente Zuidhorn in verband met het 45-jarig bestaan en vestiging van het bureau in Zuidhorn.

Om het tragische ongeluk van het Malaysia airlines vliegtuig een plaats te geven, heeft Ronald A. Westerhuis de opdracht ontvangen  het nationale monument te maken. De nabestaanden hebben de voorkeur voor zijn ontwerp uitgesproken. Ronald A. Westerhuis is een Nederlandse kunstenaar en de maker van internationale Land Art Sculpture projecten.

In zijn presentatie aan de nabestaanden legt hij uit, dat hij een monument ziet als een plaats van bezinning waar zowel verdriet als wel troost beleefd kan worden.                                                                

Het monument staat symbool voor nationale eenheid, troost en respect en draagt een prachtige boodschap uit over het verlichten van verdriet, en met één oog naar de hemel kijken.

 

'Ondanks dat we vinden dat het monument nooit nodig geweest had mogen zijn, zijn mijn team en ik vereerd dat we dit nationaal symbool mogen bpuwen voor iets dat nooit vergeten mag worden.'

– Ronald A. Westerhuis –

 

Bezoekers

Deze maand 5874 | totaal 215415