Uit de Kunst Zuidhorn

Op zaterdag 25 oktober begonnen acht kinderen om tien uur vol goede moed aan hun workshop 'werken met speksteen' onder leiding van kunstenaar Alie Popkema. De worshop werd om 12 uur nogmaals gegeven en ditmaal was het dringen: ruim twintig kinderen wilden hun eigen ontwerp voor een beeld 'op het rode plein' maken.

 

Intussen hadden zich de genodigden verzameld in de tent voor het winkelcentrum, om de onthulling van het beeld, gemaakt door Ronald A. Westerhuis bij te wonen. Even na twee uur begaf het gezelschap zich richting 'beeld'. De kunstenaar liep daarbij langs de kunstwerken die de kinderen hadden gemaakt. Direct pikte hij er een boog van speksteen uit: dat beeld had ook hij in gedachten gehad toen hij het ontwerp maakte voor Zuidhorn, in opdracht van Doede Cruiming Architectuur en ontwikkeling.

Na de onthulling en het maken van de nodige groepsfoto's, ondertekende zowel de heer Cruiming als burgemeester Bert Swart het document waarmee de gemeente Zuidhorn eigenaar werd van het prachtige, monumentale beeld. Maar dat was niet genoeg. Ook Stichting Leergeld en de Voedselbank ontvingen een waardecheck van de heer Cruiming. Zuidhorn heeft er een imposant kunstwerk bij, en de kinderen maakten deel uit van het in bezit nemen ervan.

Aernout Steegstra in actie

de heer Doede Cruiming en partner Thea Wagenaar

Burgemeester Bert Swart spiegelt zich in het kunstwerk

Gedeputeerde William Moorlag

Presentatie: Gerdie Klaassen, voorzitter stichting Uit de Kunst

 

Bezoekers

Deze maand 3226 | totaal 127876