Uit de Kunst Zuidhorn

Op initiatief van de Stichting Uit de Kunst heeft de vaste kerngroep van de voormalige Kunst en kunst winkel wederom een leegstaand pand in het centrum van Zuidhorn mogen inrichten met mooie en toegankelijke kunst.
Op 15 november opende Fred Stol, wethouder cultuur van de gemeente Zuidhorn, de kunstwinkel met het uitzoeken van een kunst cadeautje. Fred Stol: 'we zijn blij met dit soort initiatieven in onze gemeente. De stichting Uit de Kunst zorgt voor leven in de brouwerij, juist in deze tijden van de feestdagen.'

 

Fred Stol

 

 

 

Fred Stol

 

De groep bestaat uit: Anneke Ekhart, Tim Blaauw, Griet Schotanus, Trijnie Wubbolt en Marianne van der Veen. De kunstenaars zijn zelf aanwezig in de winkel, die van dinsdag tot en met zaterdag geopend is van 11.00 – 17.00 uur tot en met half januari.

Kenmerkend voor het werk van Anneke Ekhart is de toepassing van acrylverf en schuurpapier. Ze werkt ook met zink dat door de werking van elementen is verweerd. Daarnaast legt ze zich steeds meer toe op het schilderen van portretten van jonge kinderen.
Tim Blaauw maakt voornamelijk houtsneden en tekeningen. Belangrijk thema in zijn werk is de spoorweg. In al haar verschijningsvormen , oud, nieuw , opgeheven, afgebroken maar vooral in verhouding tot het landschap.

 

Winter Kunstwinkel

 

Griet Schotanus haar werk gaat over dromen van een klein meisje. Kleurrijke, absurdistische en licht naïeve schilderijen waarin ze zelf regelmatig de hoofdrol speelt , vergezeld van kikkers, prinsen en vogels van vrijheid.
Marianne van der Veen maakt vrolijke kleurrijke feestbeesten van 'papier maché'. Vaak op hoge poten lijken ze te zijn weggelopen uit een sprookjeswereld. Een wereld veel mooier dan die van ons, kleurrijker en vrolijker.

 

Winter Kunstwinkel

 

Trijnie Wubbolt maakt voornamelijk vrouwen die plezier hebben in het leven, vrolijke kleurrijke vrouwen waar je niet om heen kan in zowel haar schilderijen als haar beelden.
Zij wordt geïnspireerd door alles en iedereen om haar heen met alle facetten van het leven.

De kunstwinkel heeft als doel laagdrempelige kunst aan te bieden, dus kunst voor iedereen. Deze vijf kunstenaars werken individueel en daarnaast bedenken ze steeds opnieuw leuke projecten om kunst aan iedereen te tonen.
Deze kunstwinkel wordt nu voor de derde keer in Zuidhorn gehouden. Er is van alles te zien en te koop van grote schilderijen tot kleine hebbedingetjes, dus ook leuke betaalbare kunstcadeautjes.
Ook is het de moeite waard om vaker te komen kijken want de winkel wordt vlak voor de kerst weer veranderd .

Adres: Overtuinen 5, in de voormalige zaak Très Chique in Zuidhorn

 

Bezoekers

Deze maand 5874 | totaal 215415