Uit de Kunst Zuidhorn

Kunst te Gast staat bekend als een charmant Zuidhorns kunstfestival. Lokale beeldend kunstenaars tonen hun werk in en rond de mooie huizen aan De Gast in Zuidhorn. Het publiek kuiert van huis naar huis en geniet van de kunstwerken en de mooie plekken in het dorp.

Een nieuwe groep mensen heeft nu de schouders onder het festival gezet. Na een jaar stilte start in september de vierde editie met een nieuwe opzet.

In 2013 zullen de koetshuizen en garages aan De Gast zich voor publiek openen om zo'n twintig kunstenaars ruimte te geven voor hun kunstwerken.

Artistiek leider Kees Botman (onder andere bekend van SWET) heeft dit jaar gekozen voor "mobiele kunst": bijzondere, bewegende kunstwerken en objecten gemaakt door kunstenaars uit het hele land. De kunstenaars zijn aanwezig tijdens het festival en gaan ook aan de slag met het publiek.

Botman: Vroeger trokken boeren en kooplui per koets naar de Gast, nu trekken forenzen er elke morgen per auto op uit. Daarom is het thema deze editie: Paardenkracht. Mobiele kunst aan de Gast.

Niet alleen in de koetshuizen zullen de bewegende kunstwerken zijn te zien. Over de Gast zullen grote mobiele kunstwagens rijden, gemaakt door kinderen en groepen Zuidhorners.

Een spraakmakend festival van deze omvang kan niet alleen door een kleine groep mensen worden gedragen. Daarom organiseren de initiatiefnemers een startbijeenkomst voor het festival. Eenieder die belangstelling heeft voor beeldende kunst, mee wil denken of bij kan dragen aan het nieuwe festival is uitgenodigd om van gedachten te wisselen.

Startbijeenkomst

wordt nog bekend gemaakt!

 

Bezoekers

Deze maand 5 | totaal 154854