Uit de Kunst Zuidhorn

PERSBERICHT

Op 16 juli 2011 opent burgemeester Bert Swart de Zomerkunstwinkel om 14.30 uur in Zuidhorn. Tien kunstenaars zullen gedurende de zomer deze Zomerkunstwinkel runnen in het vroegere pand van bakkerij Staghouwer aan de Overtuinen 7c van dinsdag 12 juli tot 18 augustus.

Stichting Uit de Kunst heeft samen met kunstenaar Trijnie Wubbolt het plan opgevat om in drie leegstaande winkelpanden in het centrum van Zuidhorn wat (kunst)leven in de brouwerij te brengen: het 'Artist-in-Shop' project. De eigenaren/verhuurders van de panden van Mitra, Prieto en Staghouwer willen hier graag aan meewerken.

Tien kunstenaars zijn om beurten in de winkel aanwezig om er te werken en hun kunst te verkopen. Hun werk is ook te zien in de etalages van Mitra en Prieto. Wubbolt coördineert dit geheel. Contactmogelijkheden en meer vindt u bij www.zomerkunstwinkel.nl

De deelnemende kunstenaars zijn: Anneke Ekhart, Anneke Hoes, René-Frank Granaada, Marianne Krizkovsky, Griet Schotanus, Marjanne Sorgdrager, Marianne van der Veen, Carla van de Ven, Martien Vinckemöller en Trijnie Wubbolt.

Deze kunstenaars zijn ook te vinden op de website van de Stichting Uit de Kunst: www.uitdekunst-zuidhorn.nl. Daarop zijn onder meer links te vinden naar websites van diverse kunstenaars die in en om Zuidhorn actief zijn. Kunstenaars die zelf geen website hebben, kunnen ook gebruik gaan maken van deze site om hun werk te presenteren en informatie te verschaffen.

Stichting Uit de Kunst wil kunstenaars ondersteuning bieden bij het vormgeven van kunstprojecten. Dit kan bijvoorbeeld door het samen kijken naar mogelijke subsidiegevers, sponsoren of mecenassen en PR- activiteiten die nodig zijn om het project onder de aandacht te brengen van het publiek. Voor 2012 is het plan om ondersteuning te bieden aan de organisatie van het vierde "Kunst te Gast" project, waarbij mensen kunst in en aan huizen aan de Gast kunnen bewonderen. Daarover is te zijner tijd alle informatie te vinden op de website www.uitdekunst-zuidhorn.nl.

De openingstijden van de Zomerkunstwinkel zijn dinsdag t/m donderdag van 14.00 – 18.00 uur, op vrijdag van 14.00 – 21.00 uur en op zaterdag van 14.00 – 17.00 uur.

------------------------------------------------------------------------------------------
*Noot voor de pers
Voor nadere informatie over Stichting Uit de Kunst, kunt u ook contact opnemen met : Gerdie Klaassen

 

Bezoekers

Deze maand 8529 | totaal 154146