Uit de Kunst Zuidhorn

Mijn naam is Fenneke Bonsema woonachtig in Leek, ik heb een atelier aan huis waar ik dagelijks te vinden ben om aan één van mijn doeken te werken.
Ik schilder met acrylverf en maak moderne kunst, portretten en Afrikaanse kunst.
Ook verwerk ik graag materialen in mijn schilderijen zoals touw, stof en verdikkingsmiddelen en gebruik ik vaak een paletmes om “ruiger” te kunnen werken.

Met mijn zoon heb ik sinds 2 juli j.l. een atelier/galerie Matumbo Art aan de Euroweg 15a in Leek waar we ook kunst maken en verkopen. Wij proberen kunst te maken met een diepere betekenis, met een verhaal of een boodschap.

 

Voor onze openingsfolder was onderstaand stukje het voorblad.

Haar donkere ogen keken me aan. ‘’Waarom ben je verdrietig?’’, vroeg ze. Ik antwoordde niet. Het was 40 graden in Kenia. ‘’Ik voel me wat ongelukkig.’’ Het 10-jarige meisje begon met mijn blonde haren te spelen. Vervolgens pakte ze mijn hand en zei: ‘’Kom met mij mee.’’
Haar huis waar zij en haar familie in leefden, was een hut. Door hun gastvrijheid en warmte verdween mijn ongelukkige gevoel achter de Keniaanse zon. Ik begon mijn zegeningen te tellen. Na het bezoeken van een weeshuis en de ontmoetingen met de bevolking van Kenia, begon Fenneke een passie te ontwikkelen voor Afrikaanse kunst. Haar zoon Leon raakte geïnspireerd en begon ook te schilderen.
Daarom de naam van hun nieuwe atelier: ‘’Matumbo Art’’. Matumbo betekent lef in het Swahili. Dat is ook tegelijkertijd hun motto. De schilderijen van Matumbo-art hebben een diepere betekenis en dwingen je tot nadenken.

 www.matumbo-art.nl

  

www.fennekebonsema.nl

Deelnemer Etalageroute 2021

 

Bezoekers

Deze maand 106 | totaal 240974