Uit de Kunst Zuidhorn

Mijn naam is Leon Snaak en ben in 2016 begonnen met schilderen. Eerst alleen voor de ontspanning, maar toen ik mooie resultaten zag ben ik het meer gaan doen. Ik heb hierin ook meer zelfvertrouwen gekregen. Naast het schilderen ben ik werkzaam als zwemonderwijzer. Dit doe ik 30 uur in de week bij Zwemkasteel Nienoord in Leek. (Ik werk 30 uur zodat ik tijd heb om te schilderen).
Ik schilder voornamelijk thema's, portretten, spreuken of songteksten die ik interessant vind of mij intrigeren. Als ik iets tegenkom in het dagelijks leven wat mij intrigeert, kan ik dit gebruiken om deze woorden of persoon in een schilderij te verwerken.
Teksten en/of personen intrigeren mij als ik daardoor geraakt word. Met kleur kan ik een betekenis aangeven, maar ook met de afbeelding (erin verwerkt). Lees maar eens de titels en de betekenis! (Op mijn website staan de titels en de betekenis uitgebreid beschreven, leonsnaakart.nl). Wat ik als eerste als beeld erbij heb, kan later nog weleens veranderen. (Bijvoorbeeld bij Onwetendheid had ik eerst 2 vraagtekens, later heb ik toch gekozen voor een wit vlak)

In opdracht schilder ik ook, laat me weten wat je wilt en ik zal naar jouw wensen een schilderij maken. Zo ben ik op dit moment naar de wens van een vriend bezig met het schilderen van de Martinitoren en heb ik daarvoor een abstract schilderij gemaakt met daarin heel veel betekenis. De afmetingen en type schilderij (portret, abstract, afbeelding etc) kan je dus aangeven, ik vul het in. Het schilderen heb ik vnl. mezelf geleerd door veel te doen, maar een paar jaar geleden heb ik ook tekenles gehad om meer diepgang te ontwikkelen naar sommige onderwerpen. Door veel te doen en de feedback die ik krijg ter harte te nemen (waaronder van mijn moeder) heb ik in de jaren veel geleerd. Mijn moeder schildert al vele jaren meer dan ik, ze maakt in mijn ogen mooie werken en heeft verschillende cursussen gedaan. Ook zij doet mee met de etalageroute, Fenneke Bonsema. Samen schilderen we ook (tegelijk aan hetzelfde kunstwerk)! Wij heten Kunst met LeF. (Leon en Fenneke).

  Deelnemer etalageroute 2021

 

Bezoekers

Deze maand 109 | totaal 240977