Uit de Kunst Zuidhorn

trijnieTrijnie Wubbolt maakt schilderijen en beelden van vaak vrolijke vrouwen.

Vrouwen waar je niet om heen kan door de kracht en de vrolijkheid die ze uitstralen. Ze hebben de tepels meestal een stukje ontbloot en daarmee stralen ze Vrijheid uit.

trijnie-4
trijnie-7
trijnie-12

De enige goede manier van leven is je eigen manier. Haar vrouwen nemen die vrijheid doordat ze doen wat ze willen en op hun eigen manier, ongeacht wat 'men' ervan vindt.

Wubbolt: 'Die vrijheid wens ik ieder mens toe en hoop ook dat dit uit mijn werk gehaald wordt. Mijn vrouwen zijn ook altijd onderweg naar iets leuks en zorgen ervoor dat ze altijd plezier hebben in dat wat ze aan het doen zijn. Naast vrouwen heb ik ook altijd wel dieren in mijn werk, bijvoorbeeld koeien vind ik enorm leuke beesten en mijn hart ligt bij honden, dus die komen ook vaak terug in mijn werk.'

trijnie-13

Trijnie Wubbolt heeft eens per jaar een huisexpositie waar ze verschillende werken met een door haar gekozen thema voor maakt.

Op dit moment is dat thema 'kadootjes in het leven'. De kadootjes zijn de kleine dingen in het leven, zoals de geur van gemaaid gras waar haar vrouwen van genieten.

Wubbolt: 'Ik vind het altijd erg leuk om met een thema te werken en er dan ook allerlei kleine kunstwerkjes bij te maken zoals bv. een fietsbel beschilderen. Soms zie ik voorwerpen en dan moet ik er gewoon wat op schilderen zoals bijvoorbeeld een saaie deurknop of een gek oud kastje.'

Trijnie Wubbolt heeft een winkeltje aan huis dat elke zondag open is van 13.00 uur tot 17.00 uur. Daar kan men deze kunstwerkjes bewonderen en natuurlijk kopen. Ze exposeert ook in verschillende galeries in diverse steden maar vindt dit niet zo nodig om te melden, volgens Wubbolt voegt dat niets toe aan haar werk.

trijnie-14
trijnie-3

Wubbolt: 'Je kunt het mooi vinden of niet, er door geroerd worden, er kracht uit putten, erom glimlachen of het doet niets met je, zo simpel is het in feite met kunst. Ik krijg vaak te horen dat mensen vrolijk worden van mijn werk en dat vind ik een groot compliment.'

Naast beelden en schilderijen illustreert Wubbolt ook kinderboeken of verhalenbundels. Naast haar vrije werk, werkt ze ook in opdracht in goed overleg van wat de opdrachtgever en zij wel of niet willen.

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten/zien: je bent welkom in Enumatil of op haar website www.trijniewubbolt.nl

Trijnie Wubbolt
Molenpad 14
9812 PG Enumatil
Telefoon 0594 504152

 

Bezoekers

Deze maand 8579 | totaal 154196