Uit de Kunst Zuidhorn

Mijn naam is Janet Hoving en ben geboren in Oldehove.
Ik woon samen met Peter en onze 2 dochters Julia en Lizz in Zuidhorn

Vanaf hele jonge leeftijd ben ik op veel manieren creatief geweest.
Ik heb toen het geluk gehad dat mijn creativiteit gestimuleerd werd door mijn ouders.
Na de havo heb ik de opleiding reclame- en presentatietechnieken (afstudeerrichting Visual Merchandising) aan het CIBAP in Zwolle gevolgd.
Na het afronden van mijn opleiding heb ik bij diverse bedrijven gewerkt als etaleuse. In 2002 had ik besloten om mijn eigen bedrijf te beginnen voor het etaleren
van winkels. Een aantal jaren later heb ik mijn bedrijf uitgebreid door de website
www.liefleukenhip.nl op te richten.

Ondanks dat het een goede zet van mij is geweest om mijn eigen bedrijf op te starten, had ik helaas te weinig tijd om te kunnen schilderen. Maar op een gegeven moment begon het bij mij weer te kriebelen. Ruim 1,5 jaar geleden heb ik het schilderen weer opgepakt. Ik merkte dat het schilderen echt een ontspanningsmoment is naast mijn werk.
Omdat stilstand achteruitgang is, laat ik me door het volgen van workshops bij kunstenaars hopelijk steeds verder ontwikkelen om zodoende mijn techniek en visie te verfijnen.

Ik laat mij bij het ontstaan van mijn schilderijen inspireren door foto’s, die passend zijn binnen mijn genre. En dat is voornamelijk de energie en schoonheid van de vrouw. Ik focus mij vooral op de ‘spiegels van de ziel’ (de ogen) die de emotie van het schilderij uitstralen. Ik combineer een verscheidenheid aan media in mijn schilderijen, van acrylverf, olieverf tot houtskool, pastel en gebruik deze mix om tot een bepaalde emotie te komen.

Voor meer informatie over mijn schilderijen staat op mijn instagram en facebook
@janethoving_artwork.

 

 

Bezoekers

Deze maand 8584 | totaal 154201