Uit de Kunst Zuidhorn

Kunst Etalage Route 2019

We zijn als Stichting Uit de Kunst weer bezig om in september 2019 een Kunst Etalage route te realiseren.

Vandaar deze OPROEP aan kunstenaars: Zou je dit keer (weer) mee willen doen aan de Kunst Etalage Route?

Wat gaat er gebeuren? Wij als stichting Uit De Kunst kijken welke winkeliers in Zuidhorn en welke kunstenaars mee willen doen aan dit evenement.

De expositie duurt een maand: van 21 september tot en met 19 oktober.

 

Wij zoeken, als alle deelnemende winkels en kunstenaars bekend, zijn een ‚match’ tussen winkel en kunstenaar.

Natuurlijk kun je zelf aangeven of je een plek hebt gezien die je voorkeur heeft. Er zijn geen kosten aan verbonden aan deelname aan deze expositie. LOTEN Vorig jaar zijn we voorzichtig gestart met de verkoop van loten.

Doel: we willen kunstenaars de kans geven om een kunstwerk te ‚verkopen’ en mensen die een kunstwerk heel mooi vinden, de kans dat werk te winnen. Daarnaast is het de bedoeling dat door deze actie mensen ook IN de winkels komen om loten te kopen, zodat er contact is tussen winkelier en klant. Dat gaan we ook nu weer opzetten. Het is de bedoeling een kunstwerk te maken of aan te wijzen van 350 €.

Wij rekenen geen provisie (dat is meestal 40 of 50 % bij een galerie, dus als je dat incalculeert kun je ook een duurder werk tot ‚prijs’ bestempelen. Afhankelijk van de verkoop van de loten wordt bepaald hoeveel kunstwerken er te winnen zijn.

Dus in de praktijk: als er voor € 350,00 aan loten is verkocht, kan er één lot worden getrokken. Etc. De stichting stelt in ieder geval al een kunstwerk ter beschikking van de verloting. Er worden posters gemaakt en folders. A

ls je je hebt opgegeven en de match is rond, sturen wij gegevens van kunstenaar naar winkel en v.v. zodat onderling kan worden afgesproken over inrichting. De opening vindt plaats op 21 september om 13.00 uur. De voormalige wethouder Henk Bakker, die vorig jaar de opening verrichtte, is vanaf 1 juli jl. de nieuwe voorzitter van Stichting Uit de Kunst en hij zal derhalve nagaan of de nieuwe wethouder van cultuur van de gemeente Westerkwartier de opening op zich wil nemen. Deze feestelijke opening begint met een drankje en een rondgang langs alle winkels waarbij we aan de kunstenaars vragen iets over hun werk te vertellen. Tot zover onze vraag en informatie. Mocht je belangstelling hebben dan krijgen we graag een reactie op dit email adres.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bezoekers

Deze maand 3275 | totaal 186904